+31 078 808 0138 [email protected]

Verschillende mogelijkheden om zelf een animatiefilmpje te maken

 

Voordat u verder leest willen we u eerst even laten weten dat welke software u ook gebruikt, bij het genoeg oefenen bent u bezig om uw skill te verbeteren en alleen dat zal u ver brengen, welke software u ook kiest om te gebruikten. Zelf een animatiefilmpje maken is geen gemakkelijke klus en u zult continue moeten oefenen om er goed in te worden.

 

Gratis software voor de pc voor het animeren in 3D:

 

Blender:

Blender is een gratis open-source 3D softwarepakket. Het biedt een uitgebreid spectrum aan textuur, kleuren, belichting, modelleren en video post-processing. Zo biedt de software de mogelijkheid tot extra add-ons en nog veel meer.

Deze software is compatibel met Windows (Vista,7,8 en 10), Mac OSX (10.6+) en Linux/GNU (Vereist glibc2.11)

 

BRL-CAD:

Een krachtig open-source multiplatform systeem. Deze software is te gebruiken om een animatiefilm te maken en heeft functies zoals high-performance array-tracking en interactieve geometrie editing. Er zijn nog een aantal functies. Het is ook mogelijk om externe plugins toe te voegen en deze vervolgens te installeren.

Deze software is beschikbaar voor Windows, Solaris, Mac OSX, IRIX en BSD.

 

Betaalde software om zelf een animatiefilmpje te maken op de PC in 3D:

 

Maya & 3ds Max van Autodesk:

Maya en 3ds Max zijn bekende producten onder animators. Dit zijn volledige 3D-programma’s. Deze producten worden veel gebruikt door grote animatiestudio’s. Zo worden ze gebruikt voor karakerinformatie, visuele effecten, het ontwerpen van games, films, TV en zelfs voor commercials. 

Deze software is compatibel met Windows (7, 8.1 professional, 10 professional), Mac OSX (10.9.5, 10.10.X, 10.11.3), Enterprise Linux 6.5 WS en CentOS 6.5

 

Cinema4d:

Dit product is de beste vriend van een motion grafische artiest. Het werkt ook goed samen met after effects waardoor er geen rendering vereist is voordat u het gaat bewerken in after effects. Het is makkelijk om onder de knie te krijgen en is zeer krachtig. Grote variëteit qua functies.

 

Betaalde software voor het animeren in 2D voor de pc:

 

Flash:

Is gebaseerd op vectoren en is intuïtief. Het wordt veel gebruikt door YouTuber’s en werkt gemakkelijk met after effects.

Tvp:

Tvp is een gelijkaardig programma zoals photoshop, maar is robuster en daarom kost het ook wat meer. Vooral gebruikt door professionals. 

 

Gratis producten voor 2D-animatie voor de computer:

 

Toonboom:

Gebruiksvriendelijk product met geavanceerde mogelijkheden. Denk aan speciale effecten en camera-opties.

 

Pivot animator:

Één van de beste programma’s voor beginners en het is ook nog eens gratis.

 

Pencil2d:

Iets gecompliceerder dan Pivot animator maar is ook gratis en zeker aan te raden voor mensen die nog geen ervaring hebben met het maken van animatiefilms.

 

Software voor iOS/ Android:

 

Het is ook mogelijk om animaties te maken op uw mobiele telefoon of iPad.

 

ANIM8 (voor Android en iOS):

Dit is een zeer simpele applicatie. De app kan leuk zijn voor mensen die helemaal geen ervaring hebben met het maken van animatie video’s. Het is goede software om een eerste stap te zetten op het gebied van animeren.

 

Plastic (voor iOS):

Maakt het makkelijk om foto’s of tekeningen te animeren. Neem een foto van een afbeelding en volg vervolgens de stappen om zelf te beginnen met het maken van animaties.

 

Natuurlijk zijn er nog vele andere programma’s waarmee het mogelijk is om animaties te maken. Dit artikel geeft u een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Wist u dat u bij de meeste softwareproducten waarvoor u moet betalen gratis gebruik kunt maken van het product door middel van een proefperiode?

 

Wilt u liever dat wij voor u aan de slag gaan?

 

Bent u nieuw op het gebied van animeren en heeft u geen tijd om u zichzelf te verdiepen in alle verschillende mogelijkheden? Laat ons u helpen. Wij zijn specialisten op het gebied van animatie video’s en helpen u graag verder. Neem eens een kijkje op https://dutchclickmedia.com/animatie-video-vakkundig-laten-maken/ waar u meer kunt lezen over het laten maken van een animatie video.