+31 078 808 0138 [email protected]

De voordelen van een animatie video uitgelegd

 

Animatie video’s zijn de afgelopen paar jaar steeds populairder geworden en ze zijn een zeer effectieve marketing tool voor startende ondernemingen. Wanneer je een klein bedrijf runt, moet je zorgvuldig binnen je budget blijven omdat er vaak geen extra kapitaal is om verliezen op te vangen. Een kosteneffectieve marketing tool, die een hoog rendement op je investering biedt, is dan precies wat je nodig hebt.

 

Een animatie video is een perfecte marketing tool om bezoekers naar je website te trekken omdat dit het gemakkelijk maakt voor een startende onderneming om de doelgroep te informeren over de belangrijkste voordelen en kenmerken van hun producten en diensten.

 

Deze video’s bieden vele voordelen voor  startende ondernemingen waardoor het de investering elk dubbeltje waard maakt. In dit artikel vind je enkele van de belangrijkste redenen waarom een startende onderneming een animatie video nodig heeft. 

 

Voordeel #1: Leg je product of dienst makkelijk uit aan je doelgroep

 

Het is de makkelijkste en snelste manier om uit te leggen wat jouw startende onderneming precies doet. Een animatie video trekt onmiddellijk de aandacht van mensen en verstrekt hen de belangrijkste gegevens met betrekking tot jouw onderneming. Iedereen vindt het leuker om te kijken naar heldere en kleurrijke afbeeldingen in plaats van naar een grote lap tekst.

 

Wanneer een potentiële klant je website bezoekt, heb je maar een paar seconden om hun aandacht te trekken en je zakelijke idee aan hen voor te leggen, voordat ze besluiten om verder te klikken naar een andere site. Het voordeel van een animatie video is dat je binnen een mum van tijd informatie geeft over de producten en de diensten van jouw onderneming.

 

Voordeel #2: Verhoog je websiteconversie met een geanimeerde video

 

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een geanimeerde video de conversies met gemiddeld dertig procent kan laten groeien. Het gebruik van een animatie video is de perfecte manier om je bedrijf bij de potentiële klant onder de aandacht te brengen omdat ze de kijker betrekken en potentiële klanten kunnen omzetten in permanente klanten.

 

Voordeel #3: Geef een boost aan je SEO-strategie

 

Geanimeerde video’s helpen ook je SEO-strategieën een boost te geven en zorgen voor een betere zichtbaarheid bij jouw doelgroep. Slechts één video zal tegelijkertijd de verkoop en je SEO-inspanningen verhogen. Dit verhoogt ook de hoeveelheid tijd die de kijkers doorbrengen op de website, wat voor Google en andere zoekmachines een belangrijke rankingsfactor is.

 

Voordeel #4: Verhoog de naamsbekendheid van je merk

 

Het opbouwen van een merk is een ander belangrijk voordeel waar geanimeerde video’s voor kunnen zorgen. Aangepaste geanimeerde karakters, kleuren en visuele elementen helpen je om een geloofwaardig merk op te bouwen. Hierdoor kan de beginnende onderneming de doelgroep omzetten in trouwe promotors van hun merk.

 

Bovendien helpt dit je ook om meer erkenning voor je merk te krijgen, omdat de doelgroep je direct zal herkennen en zal associëren met de animatie video’s en op deze manier vertrouwen in het merk en zijn kernwaarden zal krijgen.

 

Voordeel #5: Een animatie video werkt goed op mobiele apparaten

 

Een animatie video is zeer compatibel met mobiele apparaten. Veel beginnende ondernemingen bieden een mobiele app als hun belangrijkste product of gebruiken dit als aanvulling op hun strategie.

 

In dergelijke gevallen kunnen geanimeerde video’s je een groot voordeel geven bij het bevorderen van je product. Mobiele gebruikers zijn altijd in beweging en zijn zeer geschikte multitaskers. Ze weten heel goed hoe ze korte en dynamische content moeten prioriteren.

 

Hulp bij het ontwerpen van je eigen video

 

Je moet er wel voor zorgen dat je kiest voor een video die is gemaakt door een professioneel videobedrijf, om ervoor te zorgen dat je investering de moeite waard is en dat je ook op de lange termijn je doelen zult bereiken. Geanimeerde video’s werken het beste wanneer ze goed in elkaar zitten en gemaakt zijn door mensen die echt weten wat ze aan het doen zijn.

 

Klik hier om meer te lezen over ons proces en hoe wij je hierbij kunnen helpen.